Wil je weten waarom mobielvriendelijk beter is?

Steeds meer mensen surfen mobiel

Nederlandse huishoudens zijn door de jaren heen niet alleen meer gebruik gaan maken van internet, ze doen dat ook steeds vaker via een tablet of smartphone. Dat blijkt uit een rapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek uit oktober 2018. Hoewel er in 2017 een bescheiden opleving te zien is in het percentage desktop bezoekers, mag het duidelijk zijn dat het de smartphone bezoekers zijn die de boventoon voeren. Waarom mobielvriendelijk? Daarom dus!

Hoger in zoekmachines

Het is nog niet bij iedereen bekend, maar sinds 2015 gebruikt Google mobielvriendelijkheid daadwerkelijk als rankingfactor. Ofwel; websites die mobielvriendelijke zijn, krijgen een betere positionering in de Google zoekmachineresultaten. Google wil gebruikers namelijk websites laten zien die relevante content bevatten, die veilig zijn én die een goede goede mobiele gebruikerservaring bieden. Op deze pagina leggen we uit hoe je zelf de mobielvriendelijke test kunt doen.

Een betere gebruikerservaring

Last but not least is het natuurlijk een feit dat een mobielvriendelijke website een betere gebruikerservaring biedt. Je hebt ze vast wel voorbij zien komen; de websites waar de tekst te klein is om te kunnen lezen, de links te dicht op elkaar staan om erop te kunnen klikken en je eindeloos moet scrollen en zoomen. Een slechte mobiele gebruikerservaring kan leiden tot minder conversie, ofwel minder verkoop en contactaanvragen.

Gratis adviesgesprek?

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw website? Vul het formulier in of neem zelf contact met ons op:

Databoss
Maaskade 1
5347 KD Oss
hallo@databoss.nl
0412-676050