Een responsive website past op ieder scherm

Wat is een responsive website?

Een responsive website laat zich kenmerken door een design dat zich automatisch schaalt naar de schermresolutie van de bezoeker. Op die manier is de content optimaal te bekijken op zowel een desktop pc, laptop, tablet als een smartphone. Een responsive website voor een goede gebruikerservaring.
Mobiele website of responsive design?

Is een separate mobiele website niet beter?

Het is inderdaad mogelijk om in plaats van een responsive website te kiezen voor een separate mobiele website. Een dergelijke mobiele website is een website die naast de reguliere website draait en die je alleen te zien krijgt wanneer je de bedrijfs-URL bezoekt op een smartphone of tablet. Er kleven echter een aantal nadelen aan een mobiele website.

Om te beginnen is zoekmachineoptimalisatie wat complexer om de content op twee verschillende URL’s te vinden is. Het gevaar schuilt erin dat Google de mobiele website aanmerkt als ‘duplicate content’, ofwel ‘dubbele inhoud‘. Daarnaast heb je niet één maar twee websites te onderhouden, wat op lange termijn toch stiekem veel extra tijd gaat kosten.

Hoe kan ik mijn website responsive laten maken?

De exacte strategie is afhankelijk van een aantal factoren. Heb je al een bestaande website? Maakt jouw website gebruik van een CMS? Zoja, welke CMS? Zijn er specifieke wensen t.a.v. de content inhoud of volgorde op een smartphone of tablet? Neem contact op zodat we kunnen kijken wat voor jouw website de beste strategie is.

Gratis adviesgesprek?

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw website? Vul het formulier in of neem zelf contact met ons op:

Databoss
Maaskade 1
5347 KD Oss
hallo@databoss.nl
0412-676050